JURAT

PRESIDÈNCIA HONORÍFICA. JOSEP MAIXENCHS

(1943-2018)

Nascut a Terrassa el 1943, Josep Maixenchs i Agustí és Llicenciat en Història de l'Art, Diplomat en Estètica i Història de la Cinematografia i Diplomat en Semiologia de la Imatge Audiovisual. Maixenchs dirigeix des de fa més de deu anys l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), on es dedica a l'ensenyament del cinema i a la seva difusió, tant des de la seva activitat docent, com participant en festivals. També ha sigut el productor de desenes de curts a través de l'empresa Escándalo Films S.L., així com del llargmetratge Andrea (1996), de Sergi Casamitjana. Ha obtingut el Premi Homenots concedit pels productors catalans en reconeixement a la seva tasca de formació en el cinema, el Premi González-Sinde de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, el Premio Prisma d'Honor, i el Premi Maria Honorífica al Festival de Sitges 2011.

DANIEL AGUDO

Graduat a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l'especialitat de Guió. S’incorpora al planter de l’ESCAC al 2005 on formà part de l’Equip de Comunicació, compaginant l’assessorament a futurs alumnes amb la docència. Va coordinar també des de l’escola el projecte Aula de Cinema amb les Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Apassionat de la música country, durant una dècada va formar part de l’equip de redactors de la històrica publicació Ruta 66. Actualment és el conductor del Club Cinema i Novel·la de la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona i del Club Cinema Virtual de Biblioteques de L'Hospitalet, activitats que compagina amb la docència al CFGS Animació, 3D, Videojocs i Realitat Virtual a l'Escola Sant Marc de Sarrià.

DAVID ALBAREDA

David Albareda es va iniciar en el món audiovisual treballant durant cinc anys en el món de la distribució de continguts com a director comercial d’una empresa independent, supervisant les vendes de programes de producció estrangera a Espanya a tot tipus de mitjans: emissores de televisió públiques i privades, nacionals i autonòmiques, de pagament, plataformes de VOD i cases editorials.

El 2012 es va incorporar a ORF, la televisió pública austríaca, com a cap de desenvolupament de coproduccions internacionals, on se centra en el desenvolupament de projectes documentals, història natural i Història. En aquesta funció ha establert coproduccions amb ARTE France, France 5, Smithsonian Channel USA, National Geographic International i SBS Austràlia entre d’altres. Actualment, després de tot el coneixement adquirit, configura la seva pròpia empresa de distribució Devised.

NELY REGUERA

Nely Reguera és graduada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l'especialitat de direcció. Com a projecte final de carrera escriu i dirigeix el curtmetratge "Ausencias".

Posteriorment comença a treballar en l'equip de direcció en rodatges de publicitat, videoclips, curts, i més endavant, llargmetratges com Tres dies amb la família (Mar Coll) i Blog (Elena Trapé). En paral·lel dirigeix el documental Muxía a ferida sobre les conseqüències de la catàstrofe del Prestige, i més endavant el curtmetratge Pau, seleccionat i premiat en diversos festivals: Alcine, Gijón, Osca, Mecal, Concurs Versió Espanyola-SGAE, entre d'altres. L'any 2010 comença a col·laborar amb A Bao A Qu, en el projecte Cinema en curs, impartint tallers de cinema a cursos de primària i secundària. Entusiasmada amb l'experiència, segueix treballant amb ells des de llavors. També dona classes a l'ESCAC.

Ha dirigit la pel·lícula María (y los demás), que ha rebut dues nominacions als Goya 2016 (millor actriu i millor direcció novell), el Premi Feroz a la millor actriu, i 5 guardons als premis Mestre Mateo de l'Acadèmia Gallega de l'Audiovisual.

SISCU MOLINA

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Després d'una etapa com a freelance i redactor en diverses agències de Barcelona, ​​el 1988 es va incorporar a Tiempo BBDO on ha desenvolupat pràcticament tota la seva carrera professional. El 1990 va ser nomenat Director Creatiu. El 1998 Director Creatiu Executiu i des de novembre de 2005 és Director General Creatiu de Tiempo BBDO.

Va guanyar el seu primer Sol d'Or el 1989 i el seu primer Lleó de Cannes el 1998. Durant la seva trajectòria ha guanyat nombrosos premis en els festivals més importants de la indústria publicitària. Sota el seu lideratge, l'agència ha aconseguit una sòlida reputació basada en la creativitat i l'eficàcia, i en aquests últims cinc anys l'agència ha guanyat multitud de premis nacionals i internacionals en diferents disciplines com digital, promo, TV, disseny, branding, RRPP o gràfica. Entre aquests últims destaquen un Or i un Plata a Cannes Lions, 3 Grand Prix (FIAP, El Sol i Laus) i tres Ors i dos Bronze en els premis Eficàcia.

PAU PERICAS

Nascut a Barcelona l'any 1982, és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UB i estudiant del Màster en Estudis de Cinema i Audiovisuals Contemporanis de la UPF. Després de vuit anys treballant en producció de televisió, cinema, publicitat nacional i internacional, va començar a treballar de realitzador i fotògraf en projectes audiovisuals de diversa índole, especialment publicitat i foto fixa.

A banda, es dedica també a la docència i la cultura audiovisual; és professor al Grau de Disseny de la Bau, Centre Universitari de Disseny, on imparteix un Taller Audiovisual a alumnes de tercer curs. De fa molts anys col·labora amb la Cooperativa d'Audiovisuals Drac Màgic; imparteix tallers a infants i joves, s'encarrega de presentar i moderar algunes sessions de cinema Filmoteca per a les Escoles a la Filmoteca de Catalunya i revisa i crea continguts teòrics i pràctics dels tallers de la cooperativa i la seva distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic.

PATRICIA FRANQUESA

Nascuda al 1989. Després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual per la Universtiat Ramon Llull, la Patricia s’uneix a l’equip de producció dels Heymann Brothers Films a Israel, a on participa a la producció i distribució a documentals com "Mr. Gaga" (ARTE, AVRO, SVT),"Before the Revolution" (ITVS), "Life in Stills" (guanyador de l'Oscar israelià), "The Queen has no Crown" (Berlinale), entre altres.

L’any 2014, Patricia s’incorpora a Medalia Productions com a Directora de Producció. Lidera la post-producció del documental “Censored Voices” (BBC, ARTE, Sundance Institute) estrenat al festival de Sundance l’any 2015. Actualment la Patricia s’ha aventurat a la direcció de documentals, mentre estudia el Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona).

ARITZ LEKUONA

Llicenciat en cine i audiovisuals per l'ESCAC, especialitat de producció (1995-1999). Curs de direcció audiovisual a la mateixa escola (1999-2000), Master en direcció de marketing per l'EAE (2004-2005) i Master en Marketing, distribució i ventes cinematogràfiques ESCAC (2008).

Des de 2002 és director de Marketing a l'ESCAC, ocupant-se de la creació de campanyes i llançament de nous productes. Ha participat com a director de màrketing de la pel·lícula "3 dies amb la família" (2008) i com a comunity manager de "EVA" (2011). Va ser cap de producció a "Gran Gato" (Ventura Pons) i "Trash" (Carles Torras) i ha participat en la realització de diferents making off i videoclips per a Desastre de Cine. Com a professor, actulament és director de masters i postgraus de l'ESCAC, de Sitges Summer School i de VFX School. Anteriorment, va ser responsable del taller de producció (2000-2004) i de l'assignatura d'introducció a la producció.

LAIA ZANÓN

Nascuda el 1983, és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Durant set anys va formar part de l’equip del productor, cineasta i artista Claudio Zulian on va ser directora de producció i va col·laborar en el desenvolupament de diverses pel·lícules entre les que trobem: “Sin Miedo”, “Born”, “Fortuny i la llàntia meravellosa”, “Power no Power”, “A través del Carmel”. Durant el 2015 va produir el documental “Paco Candel, l’altre català”.

Zanon ha fundat recentment Gadea Produccions des d’on duu a terme la producció de documentals I curtmetratges de caire social i artistic.

MANEL CARRASCO

Nascut el 1982, és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, Màster en direcció pel mateix centre i Màster en guió per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera ha treballat amb professionals com Joaquim Oristrell o Claudio Zulián, ha sigut crític de teatre i cinema, aquí i a Bèlgica, i ha exercit de professor d’audiovisuals per a nens i per a pedagogs. Actualment és guionista al programa ‘Àrtic’ de Betevé i treballa en diversos projectes amb el cineasta Albert Solé.

ANNA MARQUÈS

Periodista de formació, gestora cultural per inclinació, productora de professió, docent per vocació. Doctora en Comunicació. En el món audiovisual va ser Directora General de Canal de Historia per Espanya i Portugal, productora d’informatius no diaris a CANAL+ i tècnica d’audiències a Factoria de Canales, productora de 10 canals temàtics de pagament. Com a productora ha treballat en documentals i programes de televisió.

Com a gestora cultural ha estat directora artística del festival internacional de cinema de Reus, Memorimage, i des de 2017 coordina el festival de cinema Brain Film Fest, al CCCB. Com a docent, dona classes de producció des de fa més d’una dècada. Ha passat per centres como UPF, Blanquerna i ESCAC. En la actualitat, és professora associada al Grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

JORDI MARCOS

Nascut al 1968, va cursar estudis fins a COU i després va fer Imatge i So al Centre Calassanç.

Durant els primers anys professionals va formar part de la productora Milana Bonita on va acabar dirigint "L'Escala de Diamants", una TV Movie per TV3. Des del 2003 treballa a la productora pròpia Bonita Films com a guionista i director per a diverses propostes audiovisuals. Darrerament ha dirigit i guionitzat, entre d'altres, els documentals "L'últim partit", "Paco Perez-Dolz, un cineasta a Tiro limpio" i "Ciutadà Escarrè".

PERE VALL

Ha estat més de 20 anys redactor en cap de la revista Fotogramas. Ha treballat a TVE-Sant Cugat, el diari EL Observador i la distribuïdora de cine Lauren Films, ha col·laborat a RAC1 i BTV, i actualment col·labora al diari Ara, el suplement Time Out, RNE i Catalunya Ràdio, i el blog Inside Media.


CATEGORIA VIDEOJOC - ANIMACIÓ DIGITAL

LIAM PATTON

Va començar el seu camí en el món de l'entreteniment digital a Nokia Alemanya l'any 1999 com a director de projectes internacionals. Posteriorment, va dedicar una etapa laboral al negoci del marketing treballant per a Nike. El seu retorn al món dels jocs va ser de la ma de Digital Legends liderant el desenvolupament de jocs per a Electronics Arts i Disney Interactive. Posteriorment, l'any 2012 funda la consultora Apps To Win i el 2015 la seva pròpia empresa de videojocs Big Imagination Games.

DANIEL NAVARRO PAREJO

Va començar profesionalment fa més de 10 anys al sector com a programador de videojocs per a mòbils. Al 2010 amb la sortida al mercat dels primersIphones i més de 15 productes al mercat va llençar-se a l'aventura i fundà amb 3 socis més l'empresa Dolores Entertainment, que amb els anys ha evolucionat dels jocs de smartPhones a les consoles next gen.

ESTER BERNADÓ MANSILLA

La seva passió és la docència en tecnologia i innovació. Entre d'altres, cal destacar la seva etapa com a docent i cap de recerca a enginyeria La Salle Bonanova - URL i actualment el seu càrrec com a directora del Grau en Disseny i programació de videojocs que s'imparteix al Tecnocampus Mataró - Universitat Pompeu Fabra.

RAFAEL PÉREZ

123

Sempre atent a les noves tecnologies relacionades amb el món dels videojocs. Apassionat de la programació i amant de l'MSX. Co-fundador de l'empresa de creació de jocs OXIAB, professor del Cicle de Videojocs d'Escola Pia Granollers i professor al Grau de videojocs de l'ENTI. Ha estat col·laborador del programa Generació Digital de Catalunya Radio.