JURAT

PRESIDÈNCIA. JOSEP MAIXENCHS

Nascut a Terrassa el 1943, Josep Maixenchs i Agustí és Llicenciat en Història de l'Art, Diplomat en Estètica i Història de la Cinematografia i Diplomat en Semiologia de la Imatge Audiovisual. Maixenchs dirigeix des de fa més de deu anys l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), on es dedica a l'ensenyament del cinema i a la seva difusió, tant des de la seva activitat docent, com participant en festivals. També ha sigut el productor de desenes de curts a través de l'empresa Escándalo Films S.L., així com del llargmetratge Andrea (1996), de Sergi Casamitjana. Ha obtingut el Premi Homenots concedit pels productors catalans en reconeixement a la seva tasca de formació en el cinema, el Premi González-Sinde de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, el Premio Prisma d'Honor, i el Premi Maria Honorífica al Festival de Sitges 2011.

JULIO PAREDES
 Llicenciat en ciències econòmiques i empresarials (Marketing) per la Universitat Central de Barcelona. Ha  desenvolupat tota la seva carrera a Tiempo BBDO on va començar el 1988 com a executiu assumint posteriorment  responsabilitats com a Supervisor, Director de comptes i Director de serveis al client. La seva experiència abraça  sectors com l'alimentació, serveis, energia, salut... tant a nivell nacional com internacional. Actualment és el  Director General d'Estratègia i comunicació de TIEMPO BBDO, una agència de publicitat fundada a Barcelona el 1960.  Des dels seus inicis, la filosofia de l'agència fou anar més enllà de la publicitat, involucrant-se en el negoci dels seus  clients i innovar, creant idees que anaven més enllà d'una idea publicitària.

DAVID ALBAREDA
 David Albareda es va iniciar en el món audiovisual treballant durant cinc 
anys en el món de la distribució de  continguts com a director comercial 
d’una empresa independent, supervisant les vendes de programes de 
producció  estrangera a Espanya a tot tipus de mitjans: emissores de televisió 
públiques i privades, nacionals i autonòmiques,  de pagament, plataformes 
de VOD i cases editorials. 
El 2012 es va incorporar a ORF, la televisió pública austríaca,  com a cap de 
desenvolupament de coproduccions internacionals, on se centra en el 
desenvolupament de projectes  documentals, història natural i Història. En 
aquesta funció ha establert coproduccions amb ARTE France, France 5,  
Smithsonian Channel USA, National Geographic International i SBS 
Austràlia entre d’altres. Actualment, després de  tot el coneixement adquirit, configura la seva pròpia empresa de distribució Devised.

NELY REGUERA
Nely Reguera es graduada en la Escuela Superior de Cine y Audiovisuales de Cataluña (ESCAC) en la especialidad de dirección. Como proyecto final de carrera escribe y dirige el cortometraje “Ausencias”.   
Posteriormente empieza a trabajar en el equipo de dirección en rodajes de publicidad, videoclips, cortos  y más adelante, largometrajes como Tres dias con la familia (Mar Coll) y Blog (Elena Trapé). 
En paralelo dirige el documental “Muxía a ferida” sobre las consecuencias de la catástrofe del Prestige y más adelante  el cortometraje “Pablo”. Seleccionado y premiado en varios festivales, entre otros Alcine, Gijón, Huesca, Mecal, Concurso Versión Española-SGAE.
En el año 2010 empieza a colaborar con A Bao A Qu, en el proyecto Cine en curso, impartiendo talleres de cine en cursos de primaria y secundaria.  Entusiasmada con la experiencia, sigue trabajando con ellos desde entonces. 
También da clases en ESCAC. 
María (y los demás) es su primera película, estrenada a finales de 2016, la película ha tenido muy buena acogida por parte de público y prensa y ha sido nominada a los Goya en las categorías de Mejor Interpretación Femenina para Bárbara Lennie y mejor dirección novel. 


NARCÍS NAUDÍ
Neix a Barcelona el 26 de setembre de 1981. És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. L'any 2003 comença la seva carrera profesional a RAC1 com a redactor del programa de ràdio "L'hora del pati", presentat per l'Albert Om. A partir del 2004 continua la seva trajectòria com a redactor i guionista de diferents programes de ràdio i televisió: "Jo vull ser" (TV3), "El Club" (TV3), "Banda Ampla" (TV3), "La escobilla nacional" (Antena 3), "Arena Mix Internacional" (Antena 3) i "El Dia" (COM RÀDIO). El novembre de 2010 comença a treballar de redactor  per a diferents projectes de la productora La Fábrica de la Tele, com, per exemple, els concursos "El comecocos" i "Dale al REC" emesos a Cuatro, i els programes "La Caja Deluxe", "Sálvame Diario", "Las Bodas de Sálvame", "Abre los ojos" i "Sálvame Deluxe", a Telecinco.  El 2015 s'incorpora a la productora Zeppelin com a redactor del reality "Gran Hermano". Tot seguit, torna a La Fábrica de la Tele per formar part de l'equip del programa "Hable con ellas". Actualment és redactor del concurs "Cámbiame" de Telecinco.


PAU PERICAS
Nascut a Barcelona l'any 1982, és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UB i estudiant del Màster en Estudis de Cinema i Audiovisuals Contemporanis de la UPF. Després de vuit anys treballant en producció de televisió, cinema, publicitat nacional i internacional, va començar a treballar de realitzador i fotògraf en projectes audiovisuals de diversa índole, especialment publicitat i foto fixa. A banda, es dedica també a la docència i la cultura audiovisual; és professor al Grau de Disseny de la Bau, Centre Universitari de Disseny, on imparteix un Taller Audiovisual a alumnes de tercer curs. De fa molts anys col·labora amb la Cooperativa d'Audiovisuals Drac Màgic; imparteix tallers a infants i joves, s'encarrega de presentar i moderar algunes sessions de cinema Filmoteca per a les Escoles a la Filmoteca de Catalunya i revisa i crea continguts teòrics i pràctics dels tallers de la cooperativa i la seva distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic.

PATRICIA FRANQUESA
Nascuda al 1989. Després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual per la Universtiat Ramon Llull, la Patricia s’uneix a l’equip de producció dels Heymann Brothers Films a Israel, a on participa a la producció i distribució a documentals com "Mr. Gaga" (ARTE, AVRO, SVT),"Before the Revolution" (ITVS), "Life in Stills" (guanyador de l'Oscar israelià), "The Queen has no Crown" (Berlinale), entre altres. 
L’any 2014, Patricia s’incorpora a Medalia Productions com a Directora de Producció. Lidera la post-producció del documental “Censored Voices” (BBC, ARTE, Sundance Institute) estrenat al festival de Sundance l’any 2015.
Actualment la Patricia s’ha aventurat a la direcció de documentals, mentre estudia el Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). 

LUIS R. ÁLVAREZ

És llicenciat en Comunicació Audiovisual i Màster en Animació per la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2004 ha treballat com a grafista en diferents productores: La Productora, Lavinia, Brutal Media, Copilotos. A partir del 2009 continua la seva trajectòria com a freelance dins el sector audiovisual, diversificant les seves tasques sempre dins del món de la post producció: grafisme, animació, efectes digitals, etc. Amb experiència àmplia en spots televisius i vídeos corporatius per a multitud de marques, també ha dissenyat i creat el grafisme i les animacions de sèries com "13 Anys i un dia" (TV3) i de documentals com "Adéu, Espanya?" (TV3), "Això no funciona… o potser sí?" (TV3) o la guardonada amb un Premi Gaudí "Barcelona: Abans que el temps ho esborri".

ARITZ LEKUONA

 Llicenciat en cine i audiovisuals per l'ESCAC, especialitat de producció (1995-1999). Curs de direcció audiovisual a  la mateixa escola (1999-2000), Master en direcció de marketing per l'EAE (2004-2005) i Master en Marketing,  distribució i ventes cinematogràfiques ESCAC (2008). Des de 2002 és director de Marketing a l'ESCAC, ocupant-se  de la creació de campanyes i llançament de nous productes. Ha participat com a director de màrketing de la  pel·lícula "3 dies amb la família" (2008) i com a comunity manager de "EVA" (2011). Va ser cap de producció a "Gran  Gato" (Ventura Pons) i "Trash" (Carles Torras) i ha participat en la realització de diferents making off i videoclips per  a Desastre de Cine. Com a professor, actulament és director de masters i postgraus de l'ESCAC, de Sitges Summer  School i de VFX School. Anteriorment, va ser responsable del taller de producció (2000-2004) i de l'assignatura d'introducció a la producció.

LAIA ZANÓN

Nascuda el 1983, és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Durant set anys va formar part de l’equip del productor, cineasta i artista Claudio Zulian on va ser directora de producció i va col·laborar en el desenvolupament de diverses pel·lícules entre les que trobem: “Sin Miedo”, “Born”, “Fortuny i la llàntia meravellosa”, “Power no Power”, “A través del Carmel”. Durant el 2015 va produir el documental “Paco Candel, l’altre català”.
Zanon ha fundat recentment Gadea Produccions des d’on duu a terme la producció de documentals I curtmetratges de caire social i artistic. 


CATEGORIA VÍDEOJOC - ANIMACIÓ DIGITAL

LIAM PATTON
Va començar el seu camí en el món de l'entreteniment digital a Nokia Alemanya l'any 1999 com a director de projectes internacionals. Posteriorment, va dedicar una etapa laboral al negoci del marketing treballant per a Nike. El seu retorn al món dels jocs va ser de la ma de Digital Legends liderant el desenvolupament de jocs per a Electronics Arts i Disney Interactive. Posteriorment, l'any 2012 funda la consultora Apps To Win i el 2015 la seva pròpia empresa de videojocs Big Imagination Games.
DANIEL NAVARRO PAREJO
Va començar profesionalment fa més de 10 anys  al sector com a programador de videojocs per a mòbils. Al 2010 amb la sortida al mercat dels primersIphones i més de 15 productes al mercat va llençar-se a l'aventura i fundà amb 3 socis més l'empresa Dolores Entertainment, que amb els anys ha evolucionat dels jocs de smartPhones a les consoles next gen.
ESTER BERNADÓ MANSILLA
La seva passió és la docència en tecnologia i innovació. Entre d'altres, cal destacar la seva etapa com a docent i cap de recerca a enginyeria La Salle Bonanova - URL i actualment el seu càrrec com a directora del Grau en Disseny i programació de videojocs que s'imparteix al Tecnocampus Mataró - Universitat Pompeu Fabra.
RAFAEL PÉREZ 
Sempre atent a les noves tecnologies relacionades amb el món dels videojocs. Apassionat de la programació i amant de l'MSX. Co-fundador de l'empresa de creació de jocs OXIAB, professor del Cicle de Videojocs d'Escola Pia Granollers i professor al Grau de videojocs de l'ENTI. Ha estat col·laborador del programa Generació Digital de Catalunya Radio.