PROJECTES FINALISTES A LA 3ª EDICIÓ

PROJECTES GUANYADORS DE LA TERCERA EDICIÓ:
PREMIS DEL JURAT

CURTMETRATGE: CONDEMNA
DOCUMENTAL: THE LAST NIGHT OF THE YEAR
VIDEOART: RYTHM
ESPOT:
NO TE ENSUCIES

PREMIS DEL PÚBLIC

CURTMETRATGE: LA LENTA DESTRUCCIÓN DE MI SER
DOCUMENTAL: THE LAST NIGHT OF THE YEAR
VIDEOART: KLEENEX, SI US PLAU
ESPOT:
PÉRDIDA DEL SENTIDO DEL HUMOR


PROJECTES SELECCIONATS EN LA TERCERA EDICIÓ:

CURTMETRATGES


TÍTOL

CONDEMNA

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

ENRIC LÓPEZ BELLAPART (19), 2n BATXILLERAT ARTÍSTIC

PAULA SERRA BACHS (18), 2n BATXILLERAT SOCIAL

MAR TUBAU ALARCÓN (18), 2n BATXILLERAT HUMANÍSTIC

CARLA NIGRA CIURANA (17), 2n BATXILLERAT SOCIAL

SINOPSI

Quan un maltractador es desperta davant el portal de casa seva i s'adona que l’han fet fora, comença a donar-se compte que les persones que l’envolten semblen no notar la seva presència. En una situació cada vegada més tensa en que ha perdut tot allò que li pertanyia - l’apartament, el cotxe, la feina... - acaba intuint que la societat li ha imposat una dura condemna; el càstig de la ignorància.

Un projecte que pretén proposar una alternativa simbòlica a la invisibilitat cap als nombrosos casos de maltractament de gènere, girant la truita d’aquesta indiferència partint de la base que una persona que maltracta la seva parella no mereix cap tipus d’atenció, ni tan sols una mirada de menyspreu.


TÍTOL

ELECTRO-BLINDNESS

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Irene Font Peradejordi, 17 anys, 2n Batxillerat

Pablo Sánchez Hidalgo, 18 anys, 2n Batxillerat

SINOPSI

Aquest vídeo titulat “Electro-blindness” pretén mostrar com algunes persones poden malgastar inconscientment una energia que pot ser molt útil en altres situacions.

El nostre objectiu és conscienciar al públic, utilitzant un altre punt de vista més irònic i atractiu, del gran malbaratament energètic actual.

En el vídeo apareixen quatre situacions en les quals l’energia és molt necessària, però en totes elles apareix un operari vestit amb un mono blanc molt extravagant que s’emporta l’energia connectant un allargador a la corrent. Tots els operaris es troben en una fàbrica on dipositen tota l’energia recollida per tal que una noia adolescent pugui malbaratar-la utilitzat el assecador, la música, el mòbil, les llums...


TÍTOL

SILENT

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Nil Manrique i Vila
 14 anys
 3r ESO

SINOPSI

Aquest curt, es centra en els aspectes audiovisuals i deixa més a part el que és l’argument, tot i així destaca pel seu estil terrorífic, ambientat en les escenes més impactants del cinema de terror.

La història tracta d’un home sense pietat que intenta robar un objecte perdut amagat en una casa de camp abandonada. Quan ha aconseguit entrar, succeeix el més inesperat, i és que una dona que passava per allà se n’adona que alguna cosa estranya està passant i s’acosta a la caseta on l’home busca insistentment. Després de seguits intents de trucar a la porta, entra a dins on l’home desconegut s’amaga amb una destral que ha d’utilitzar per acabar amb la vida de la dona. Un final inesperat dóna la volta a tot l’argument quan es descobreix que aquest fet no és l’eix vertebrador de la història i que en realitat el més esgarrifós es troba fora de la pantalla.

TÍTOL

VOLIM TE

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Alba Farelo 16 anys
 4t ESO

SINOPSI

Una noia rep una festa sorpresa per part dels seus amics i el seu company, estan a punt de separar-se per iniciar nous estudis i en aquest encreuament, les decisions que prenen i les paraules que es diuen poden fer canviar d’una manera quasi determinant la seva vida. Volim – te ofereix dues versions possibles a la resolució d’una situació.


TÍTOL

ENTRESUELO

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Sant Antoni

AUTORS

Jaime Puertas 16 anys 1r batxillerat

SINOPSI

Entresuelo és un curtmetratge, filmat un dijous qualsevol de l'abril del 2013, el qual narra la història d'una dona que, en una rutina ofegadora, marxa a treballar. La sorpresa la trobarà quan vegi que no pot sortir de l'entresòl. Baixa diversos cops per L'ascensor i per les escales, però, impotent, comença a embogir. Es troba tancada en un espai-temps del qual li serà impossible sortir.

Entresuelo és un curtmetratge que pretén reflectir tant el poder hipnotitzador d'una rutina obstinada com les reclusions, si més no mentals, per les quals els humans anem passant al llarg de la vida; perquè tots hem de sortir de l'entresòl que portem dins.


TÍTOL

LA LENTA DESTRUCCIÓN DE MI SER

CATEGORIA

CURTMETRATGE

CENTRE

Escola Pia Nostra Senyora

AUTORS

Àgueda Sanchez, Marta Mas i Júlia Jou. 2n de Batxillerat.

SINOPSI

DOCUMENTALS


TÍTOL

LAS MAGNOS

CATEGORIA

DOCUMENTAL

CENTRE

Escola Pia Sitges

AUTORS

Marc Luguera Aragón 15 anys
 4t ESO

SINOPSI

"Las Magnos" és el nom amb què anomenem carinyosament els alumnes voluntaris de 4t d'ESO a la Residència las Magnolias. Aquest documental explica els diferents punts de vista de les persones que participen en l'activitat del voluntariat: voluntaris (alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Pia de Sitges), els avis, la directora del voluntariat i també la directora d'activitats de la residència.

Veurem com aquesta activitat d'ajut a la gent gran els ha enriquit com a persones i com els avis esperen amb il·lusió la visita dels nois i noies. També coneixerem algunes de les activitats conjuntes que fan els voluntaris i els avis residents.


TÍTOL

PATINANT SOTA TERRA

CATEGORIA

DOCUMENTAL

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Jordi Planas Vargas 17 anys
 2n BAT, Pol Peitx Costa 18 anys 2n BAT, Pol Carballo Varela 18 anys 2n BAT

SINOPSI

Reportatge sobre l'skatepark d'Arenys de Munt, el primer de tot Espanya, que va ser enterrat als anys 80. Ara, un fort moviment local intenta desenterrar-lo per seguir amb el mode de vida d'un bon skater. Aquest reportatge tracta d’explicar tot el procés d’aquest skatepark, des de la seva construcció fins al seu soterrament, així com el moviment local posterior que tracta de desenterrar-lo. Compta amb entrevistes, com la del regidor de joventut d’Arenys de Munt.


TÍTOL

RETROBAMENT

CATEGORIA

DOCUMENTAL

CENTRE

Escola Pia Nostra Senyora

AUTORS

Celia Giraldo Lozano, 17, 2n batx
Ignasi Àvila Padró, 17, 2n batx

SINOPSI

RETROBAMENT és un documental sobre la llar del fotògraf Roger Grasas i l'actriu Cristina Dilla. Tots dos passen molt temps viatjant i amunt i avall. Així que aquesta casa, envoltada de natura i tranquil·litat, plena de la més agradable llum, és per la parella una mena de retrobament, allà on tenen allò que els fa sentir-se a prop d'ells mateixos. Ara mateix està a mitges, perquè aprofitant el desnivell de la muntanya estan construint una gran sala de vidre a la part de sota que servirà d'estudi fotogràfic i espai de treball. Una finestra al bosc.


TÍTOL

THE LAST NIGHT OF THE YEAR

CATEGORIA

DOCUMENTAL

CENTRE

Escola Pia Nostra Senyora

AUTORS

Marc Puig Biel, 17 anys, 1r BATXILLERAT

SINOPSI

"The Last Night Of The Year" és un curt/documental que tracta d'expressar i analitzar la diversitat de sentiments i emocions que poden omplir una gran ciutat com Barcelona, en un dia tan important com l'últim dia de l'any, el final d'un període que significa el començament d'un de millor.

Un nou any ple de pàgines en blanc a l'espera de ser omplert.

Per les festes de Nadal els carrers de Barcelona són increïbles. Les guarnicions, l'ambient de la gent, les botigues plenes... Vaig pensar que aquestes coses i sentiments s'havien de captar i més si es una cosa de casa.

Vaig rodar totes les seqüències pels carrers del centre de la ciutat, m'interessava buscar un ambient festiu i intentar transmetre a l'espectador una segona vista de les nostres festes (de Barcelona), més cinematogràfica i amb una narració que ajudés.


VIDEOART


TÍTOL

KLEENEX, SI US PLAU

CATEGORIA

VIDEOART

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Marta Font, Helena Estalella, Blanca Valletbo

EDAT: 17, 18, 17 respectivament CURS: 2n Batxillerat Artístic

SINOPSI

El nostre videoart gira al voltant de la idea de l'excitació. L'hem representada amb una successió de plans cada vegada més curts, per tant, el ritme augmenta. El so consisteix en un orgasme, que comença amb una respiració agitada i acaba amb un crit. Hem buscat un seguit d'accions simbòliques, que explícitament no expressen sexualitat però en conjunt sí, ja que són simbolismes socialment acceptats, com ara una olla plena d'aigua bullint o bé una bombolla de xiclet esclatant. Un exemple evident són l'inici i el final: comença amb un paisatge del poble de Vilassar de Mar de nit, tranquil, en el que no s'aprecia quasi bé moviment.


TÍTOL

RYTHM

CATEGORIA

VIDEOART

CENTRE

Escola Pia Nostra Senyora

AUTORS

Laura Vidal Ferrer 16 anys 1r Batxillerat

SINOPSI

El vídeo consisteix en un audiovisual d'un minut de durada, creat amb parts del cos. La intenció és donar un ritme al vídeo, això es fa mitjançant diferents sons i moviments. La imatge adquireix la pàtina de televisió antiga incorporant-hi diversos efectes, també s'ha jugat amb la simetria, els "miralls", etc.


TÍTOL

COLORS

CATEGORIA

VIDEOART

CENTRE

Escola Pia Santa Anna de Mataró

AUTORS

Núria Piqué, Sara Marín, Víctor García, Anna Méndez, Bianca Ponisio
EDAT: 17, 18 i 19.
CURS: Segon de Batxillerat.

SINOPSI

Una explosió de colors és el tema principal d'aquest vídeo. Un noi jove busca la inspiració en un lloc decadent i solitari. Sorprenentment la troba en els colors que es materialitzen davant dels seus ulls i es personifiquen en noies. Cada noia representa un color diferent i un sentiment diferent del propi protagonista. A través dels seus moviments amb la llibreta i el material plàstic, el noi dóna vida a la seva imaginació somiant despert en aquest indret inhòspit.


TÍTOL

PONENT

CATEGORIA

VIDEOART

CENTRE

Escola Pia Igualada

AUTORS

Carles Pauné EDAT: 15 anys CURS: 4rt ESO

SINOPSI

El vídeo dóna a entendre la importància d' aprofitar cada dia al màxim des de que surt el sol fins que es pon, que el rellotge mai s'atura i que per molt malament que pintin les coses, el sol sempre creua el cel i sempre pots fer quelcom per animar el teu dia, per no aborrir-te: "Quan tots els dies siguin igual, serà perquè hom ha deixat de percebre les coses bones que sorgeixen cada cop que el sol creua el cel". Amb aquesta frase comença el clip i la idea principal giraria al voltant d'aquests conceptes.


TÍTOL

INFEREBANT

CATEGORIA

VIDEOART

CENTRE

Escola Pia Santa Anna Mataró

AUTORS

Carla Calvo, Adriana Cuenca, Patrícia De vicente, Andrea Cochon   EDAT: 17 anys CURS: 2n Batxillerat Artístic

SINOPSI

Inferebant parla de les manies que TOTS tenim. Un narrador ens ho explica a través d’una successió trepidant d’imatges amb un final que ens sorprèn.


ESPOT PUBLICITARI


TÍTOL

CAMPAÑA EN CONTRA DE LOS GUARDARRAILES ASESINOS

CATEGORIA

ESPOT

CENTRE

Escola Pia Sant Antoni

AUTORS

Marc Giménez, Andrea Júlvez, Jorge Melguizo, Carles Mariscal 18 anys 2n batxillerat

SINOPSI

Aquest anunci és una critica al suposat sistema de seguretat existent en moltes carreteres nacionals de l'estat: els guardarrails. Des de la seva instauració, hi ha hagut moltes morts o amputacions a causa del mal disseny dels guardarrails.

Hem volgut retratar com una persona pot perdre la vida per una simple relliscada de roda. A l’espot es mostra com un motorista circula per la carretera i, en una corba, se li desequilibra la moto i pateix un accident. Utilitzant una síndria, hem demostrat les possibles conseqüències que comporta un cop de cap contra el guardarrail. Amb aquest vídeo pretenem cridar l'atenció de la DGT amb el missatge que inverteixin en seguretat per a tots i no en mètodes de recaptació. Finalment dediquem aquest vídeo a totes les víctimes de la falta de seguretat a totes les carreteres.


TÍTOL

PÉRDIDA DEL SENTIDO DEL HUMOR

CATEGORIA

ESPOT

CENTRE

Escola Pia Balmes

AUTORS

Pau Ureña, Armand López-Munté , Guillermo Olondriz, Pol Fernandez i Thomás Slangen EDAT: 17 anys CURS: 2n Batxillerat

SINOPSI

Què passaria si perdéssim el sentit de l'humor? A priori podríem creure que la nostra vida, tan enquadrada i monòtona, no canviaria massa, no?

En aquest curtmetratge plantegem aquesta irreverent possibilitat i una solució: un centre comercial on es citen els nostres somnis, amb gran dosis d'humor i tragèdia a parts iguals.

Al vídeo està presentat amb un problema inicial, un noi que ha perdut l'humor, empresonat a la seva rutinària vida (música trista). Demana ajuda i l'indiquen la solució. Un centre comercial...


TÍTOL

NO TE ENSUCIES

CATEGORIA

ESPOT

CENTRE

Escola Pia Sant Antoni

AUTORS

Núria Berlanga, Blanca Benabarre, Cristina Bofill, Carla Gallego Edat: 18 anys Curs: 2n batxillerat

SINOPSI

El anuncio que hemos hecho es para concienciar un poco a adolescentes del daño que pueden ocasionar con acciones como las que se representan, que todo lo que relaciona este tema empieza como un juego o una cosa mas o menos inocente, y acaba alcanzando situaciones de gran gravedad.

Podemos ver la metáfora del agua, el agua es un elemento purificador. Al iniciar el anuncio se ven dos chicas limpias, y por el contrario dos chicas con la cara manchada de negro. A medida q se reproducen las acciones, salen las dos primeras muchachas, que anteriormente estaban limpias, manchadas (como maltratadas). El agua limpia al final de la secuencia, es utilizada por la chicas pintadas de negro (las maltratadoras) para limpiarse la cara y como para deshacerse de su maldad. Por eso al final se ve la última secuencia donde no hay ningún tipo de violencia y todos salen ganando.

El hecho de que parte del anuncio este grabado es blanco y negro, es para dar más sensación de nostalgia, del dolor que sienten las chicas maltratadas.

El eslogan "No te ensucies" quiere transmitir, que maltratar a otra persona sea psicológica o físicamente, estas manchando tu persona, y a la vez a la persona que sufre el maltrato. Es un hecho que va a pesar en tu consciencia de por vida, y no es una sensación agradable ni deseable, a demás de todo el daño que has ocasionado en vano.


TÍTOL

SOLIDARITZA'T

CATEGORIA

ESPOT

CENTRE

Escola Pia Sarrià-Calassanç

AUTORS

Berta Monté i Albert Pascual EDAT: 17 anys CURS: 2n Batxillerat

SINOPSI

Hi ha tantes coses prescindibles que ens ocupen l'espai i el temps que no deixem lloc a les necessitats dels altres. Aquest espot convida a fer un racó en la nostra vida per a encabir-hi la solidaritat.


FORA DE CONCURS (menció especial del Jurat)


TÍTOL

TU TAMBÉ POTS CANVIAR EL MÓN

CATEGORIA

ESPOT-DOCUMENTAL

CENTRE

Escola Pia Terrassa

AUTORS

Mireia Ventura, Mireia Gironès, Queralt Güell, Anna Pujol, Mercè Muñoz, Clara Vidal, Gerard Paz, Guillem Paz, David Terns, Begoña Sampietro, Júlia Verdaguer, Núria Casulleras, Marina Figueras, Albert Gallardo, Neus Vintró, Anna Peralta (2n de batxillerat)

SINOPSI

Aquest és un vídeo de presentació de Grup d’Acció Solidària (GAS) creat per alumnes de batxillerat de l’Escola Pia de Terrassa. El GAS ha estat creat aquest curs i volien fer un vídeo per fer conèixer quin és l’objectiu, els projectes que es realitzarien i el membres que el formen, per ser passat a les diferents tutories i fer-ne difusió a la xarxa.

Tant el guió com la realització tècnica han estat fets pels mateixos alumnes, buscant fer-ho proper, gens institucional, engrescador i participatiu.


VISIONEU ELS PROJECTES PRESENTATS EN LA TERCERA EDICIÓ A TRAVÉS DE LES PÀGINES QUE TROBAREU AQUÍ SOTA: